Over Rik van Mill​

Studie

Rik van Mill is in 1982 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heeft hij voornamelijk in het buitenland, uitgebreide “post graduate” nascholing gevolgd en zich onder andere in de parodontologie bekwaamd aan de universiteiten van Philadelphia en Götenborg. Van 1989 tot 1990 heeft Rik in Los Angeles de POS -cursus orthodontie van Dr. Don McGann gevolgd. Daar kwam hij in aanraking met zijn inspirator en grote leermeester in de endodontie, Dr. Clifford J. Ruddle uit Santa Barbara.

Endodontologie

Sindsdien is hij vele jaren regelmatig naar St. Barbara gereisd om van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven en deze te implementeren in zijn praktijk te Amstelveen. Vanaf 2002 ook om Dr. Ruddle te assisteren bij de trainingen als lid van het Team Ruddle. De endodontie is zijn passie op het gebied van de tandheelkunde. Dr. Ruddle heeft hem aangespoord en hem ertoe gebracht om de cursus : De Schilder Techniek, in Nederland op te zetten. Honderden collega’s hebben de cursus De Schilder Techniek en de vervolgcursus, De Niet-Chirurgische Herbehandeling gevolgd. De succespercentages gingen met sprongen omhoog. In 2018 heeft Rik zijn praktijk aan de Parmentierlaan te Amstelveen overgedragen aan zijn opvolger, Dhr. Masato Watanabe. Rik werkt enkele dagen per week als endodontist  in Den Haag bij Residentaal Tandartsen, onderdeel van de Lassus groep.

“Ik heb genoten van de cursus en heb hierdoor mijn passie voor tandheelkunde hervonden.
Jullie openheid en enthousiasme voor het vak, vind ik een verademing en werkt aanstekelijk”

eerdere deelnemer

@rikvanmill​

Volg mij op Instagram voor meer foto’s uit de cursussen of praktische ervaringen

Rik van Mill Endocursus

Volg mij op Facebook voor meer foto’s uit de cursussen of praktische ervaringen

Passie voor endodontologie

Na meer dan 30 jaar ervaring is er bij Rik van Mill een onherroepelijke passie ontstaan voor de endodontologie.
Hij assisteert nog jaarlijks bij Professor Clifford Ruddle in Santa Barbara, Californië met cursussen endodontologie en is op deze manier op de hoogte van de laatste internationale ontwikkelingen.
 
Ondertussen heeft Rik een schat aan ervaring en kennis opgedaan die hij met veel plezier doorgeeft aan zijn collega’s werkzaam in onze praktijk. Ook geeft hij in een kleinschalige setting les aan algemene practici waarbij zijn collega’s hem enthousiast meehelpen.
 
Tijdens de cursussen wordt de theorie van de endodontologische behandeling stap voor stap doorgenomen en de benodigde klinische vaardigheden geoefend tijdens de hands-on training.
Tevens wordt er bij iedere cursus een live demonstratie gegeven op een patiënt die via de microscoop op scherm te volgen is. Wanneer u de privé cursus volgt zult u Rik hierbij kunnen assisteren.
 
Dit alles maakt deze kleinschalige cursussen uniek en een grote bron van inspiratie over dit eindeloos interessante en uitermate belangrijke gebied van de tandheelkunde.

Heb je vragen? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om meer informatie te ontvangen over de cursussen